Кого обрали у другому турі виборів мера: екзитполи

Вибори відбулися за рекордно низької явки виборців
Кого обрали у другому турі виборів мера: екзитполи
Вибори 2020 року, жінка несе бюлетень (фото: Парламент UA)
16 Листопада 2020, 08:28
читать на русском

Про результати другого туру повідомляють соціологічні дослідження та штаби кандидатів у мери.

За даними КМІС, чинний мер Одеси Геннадій Труханов (досьє Геннадія Труханова) зберіг своє крісло. За підсумками другого туру за нього проголосували 56,7% виборців. За іншого кандидата, нардепа від "ОПЗЖ", ексголову Одеської ОДА Миколу Скорика проголосували 40,9% виборців. Ще 2% зіпсували бюлетені.

У Херсоні новим мером міста став нардеп від групи "За майбутнє" Ігор Колихаєв. За нього проголосували 67,03% тих, хто прийшов на дільниці. За його опонента, колишнього міського голову Володимира Сальдо, віддали голоси 32,97% містян. Результати екзитполу сам Колихаєв оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

У Кам`янці -Подільському на виборах лідирує представник "Свободи" Михайло Посітко, який набрав 62,2% голосів. Інший кандидат, самовисуванець  Володимир Мельниченко отримав 36,8% голосів виборців.

За результатом паралельного підрахунку голосів, який проводив штаб Олександра Лисенка, на виборах в Сумах перемагає чинний мер. Про це повідомила представниця штабу Олена Дяговець. За інформацією штабу Лисенка, він перемагає з результатом у 61,12 % голосів виборців. Його конкурент Вадим Акпєров набрав 38,8% голосів. Штаб Вадима Акпєрова результат попереднього підрахунку голосів не оприлюднив.

Читайте також

Ігор Поліщук набрав більшість голосів на виборах голови Луцької міської територіальної громади, впевнено перемігши при цьому Богдана Шибу. Про це свідчать дані попереднього підрахунку голосів, отримані зі штабу одного з кандидатів. Загалом за Ігоря Поліщука віддали голоси 23 989 виборців, що становить 54,53%. За Богдана Шибу проголосували 18 883 виборців, що становить 42,92% голосів. 2,55% бюлетенів були визнані недійсними (1121 одиниця).

Нагадаємо, Центральна виборча комісія повідомила, що станом на 20:00 15 листопада 2020 року середня явка на виборах міських голів становила 24%.

Читайте також наш матеріал на тему: Битва за крісло мера: у яких містах другий тур буде "спекотним"

А також за посиланням можна побачити, як проголосували під час першого туруЕкзит-поли vs результати ЦВК: хто переміг у регіонах.