Коломойський залишиться в СІЗО: суд не задовольнив апеляцію олігарха

Суд також відмовив ведучим каналу "1+1", які хотіли взяти олігарха на поруки
Важливо
Коломойський залишиться в СІЗО: суд не задовольнив апеляцію олігарха
Ігор Коломойський
25 Вересня 2023, 18:12
читать на русском

Київський апеляційний суд розглянув скаргу на запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському. Його вирішили залишити під арештом.

Про це стало відомо з трансляції засідання суду.

Київський апеляційний суд ухвалив рішення відхилити прохання про зміну запобіжного заходу Коломойському на домашній арешт.

Варто зауважити, що на судовому засіданні були присутні ведуча 1+1 Наталія Мосейчук, ексгендиректор "1+1 Media" та колишній міністр культури Олександр Ткаченко, телеведучий та актор Юрій Горбунов, а також Олександр Дубинський, Ігор Циганик, Олександр Моторний, Алла Мазур та інші.

Вони пропонували суду випустити Коломойського зі слідчого ізолятора під їхню поруку.

Нагадаємо, 2 вересня Шевченківський районний суд обрав Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 509 млн гривень.

Сам олігарх, як розповідали його адвокати, відмовляється вносити заставу, оскільки вважає "рішення суду необґрунтованим і хоче дочекатися розгляду апеляції".

Вже 16 вересня суд вирішив переобрати запобіжний захід Коломойському, оскільки він отримав нові підозри. Тоді заставу встановили у розмірі 3 млрд 891 млн гривень.

Також Служба безпеки в результаті обшуків викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень на компаніях "Укрнафта" та "Укртатнафта", що належать Коломойському, за результатами чого топменеджмент другої компанії отримав підозри.

Крім того, 15 вересня Коломойський отримав третю підозру у справі про заволодіння 5,8 млрд грн.

Читайте також

1