Компанія "Кінокіт", що належить раднику Міноборони Тимошенку, отримала статус критично важливої і забронювала всіх працівників

Саме з цим "критично важливим" підприємством державний канал "Рада" підписав угоду на 105 млн грн на 2024 рік.
Головне
Компанія "Кінокіт", що належить раднику Міноборони Тимошенку, отримала статус критично важливої і забронювала всіх працівників
Кирило Тимошенко Фото: president.gov.ua
9 Квітня 2024, 10:35
читать на русском

Приватна компанія "Кінокіт", яка виробляє контент для державного телеканалу "Рада", потрапила до переліку критично важливих підприємств.

Про це повідомляє  BIHUS.Info.

Журналісти нагадують, що саме з цим "критично важливим" підприємством державний канал "Рада" підписав угоду на 105 млн грн на 2024 рік.

Замість того, щоб розвивати власне виробництво і продакшн, канал "Рада" вже третій рік платить мільйони з бюджету приватній компанії. Сума угод з "Кінокітом" за 3 роки сягнула 350 мільйонів гривень.

BIHUS.Info також повідомляли про зв'язок "Кінокіта" з одним з колишніх бізнес-партнерів президента Зеленського.

Що передувало: У жовтні 2022 року стало відомо, що парламентський телеканал "Рада" посилено піарить представників Офісу президента. За таку послугу оточення ОП отримує десятки мільйонів гривень з державного бюджету. За наповнення контентом телеканалу відповідає компанія "Кінокіт", яку обрали для цієї мети в обхід системи "Прозорро" і заплатили їй 140 млн гривень за неповний 2022 рік.

За останні три роки компанія "Кінокіт" підписала угод з державним телеканалом "Рада" на понад 350 мільйонів гривень.

За даними ЗМІ, за час повномасштабного вторгнення ТОВ "Кінокіт" заробило 253 млн грн на каналі "Рада", виробляючи програми для телемарафону.

За відомостями аналітичної системи Youcontrol, засновницею та власницею "Кінокіту" є мешканка Одеси Юлія Дроздова. Також пані Дроздова є випускницею Української кіношколи, яку заснувала дружина ексзаступника голови Офісу президента, а нині радника міністра оборони Кирила Тимошенка Альона Тимошенко.

Юлія Дроздова, власниця компанії "Кінокіт", яка отримує мільйонні підряди від  державного телеканалу "Рада", була юридичною радницею фірми Тімура Міндіча – колишнього бізнес-партнера Володимира Зеленського.

У 2014 році перший власник "Кінокіта" Григорій Зінченко разом із Кирилом Тимошенком долучалися до зйомок інавгурації президента Петра Порошенка. Саме "Гудмедіа", яка спеціалізувалася на виробництві політичної реклами, тоді й транслювало цей офіційний захід.

Із 2017 року співпраця між ТОВ "Кінокіт" і  "Гудмедіа" стала тіснішою. За президентства Володимира Зеленського цей тандем засвітився в організації форуму "Україна 30", ініційованого главою держави.

Читайте також

1