Корнієнко нарахував у парламенті п`ятеро олігархів і жодного – у "Слузі народу"

Нардеп відмовився назвати прізвища колег по парламенту, які, на його думку, є олігархами
Головне
Корнієнко нарахував у парламенті п`ятеро олігархів і жодного – у "Слузі народу"
Олександр Корнієнко Фото: сторінка “Слуги народу” у Фейсбуці
20 Липня 2021, 22:04
читать на русском

Керівник партії "Слуга народу", народний депутат Олександр Корнієнко нарахував у парламенті п`ятьох обранців, які відповідають критеріям олігарха згідно із законопроєктом Зеленського.

Про це Корнієнко сказав в інтервʼю "Українським новинам".

Треба подивитися, яка буде кінцева версія закону. Мені здається, що до 5 осіб може претендувати, — відповів Корнієнко на питання, скільки олігархів сидить у Раді.

При цьому він відмовився називати будь-які прізвища або фракції, до яких які входять ці нардепи, зазначивши лише, що вони не з "Слуги народу".

Називати колег не буду. З нашою фракції, нібито, немає таких перспектив, — заявив Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка)

Нардеп вважає, що закон про олігархів ухвалять восени.

Восени ми, в будь-якому випадку, його ухвалимо. Мені особисто здається, що в цей законопроєкт можна вносити різні зміни, але в них немає сенсу. Це рамковий закон, фундаментальний, який прописує нову парадигму стосунків між бізнесом, політикою і суспільством. Там можна гратися якимись термінами, строками… Концептуально, я б в ньому нічого не змінив. Я б працював і зосередив би зусилля на прийнятті суміжного законодавства, щоб законопроєкт про олігархів почав працювати. Серед суміжного законодавства: антитрастове законодавство, законопроєкт про антимонопольний комітет, законопроєкт про медіа, який довго вже чекає свого часу, — сказав Корнієнко.

Нагадаємо, що 1 липня Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт президента Володимира Зеленського №5599 про олігархів.

Паралельно президент України Володимир Зеленський доручив Раді національної безпеки і оборони завершити розробку системи моніторингу олігархів до 7 вересня.

Більше читайте про законопроєкт у нашому матеріалі: Закон Зеленського про олігархів: боротьба чи чергова вистава - аналіз.

Читайте також

1