Нардепка Королевська отримала підозру за незадеклароване майно на росії

Також до декларації нардепка не внесла дві ділянки на Київщині
Головне
Нардепка Королевська отримала підозру за незадеклароване майно на росії
Наталія Королевська (фото: Facebook)
18 Лютого 2023, 10:21
читать на русском

Народній депутатці Наталії Королевській оголосили про підозру, через те, що під час заповнення декларації вона "забула" внести туди своє майно на території Росії та велику суму грошей.

Про це повідомляє НАБУ.

"НАБУ і САП повідомили народній депутатці України IX скликання про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації", - йдеться в заяві.

Слідство встановило, що народна обраниця не задекларувала дві земельні ділянки в Київській області сукупною площею понад 0,8 га. Крім того, за даними правоохоронців, вона "забула" про майно у Російській Федерації, а саме:

  • житловий будинок площею 120,1 кв. м;
  • земельну ділянку площею 1,13 га.

Загальна вартість незадекларованого майна становить понад 4,3 млн гривень.

Нині триває слідство, проте у разі доведення вини народній депутатці загрожує обмеження волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Оскільки місцеперебування нардепа не встановлене, про підозру їй повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Нагадаємо, подружжя Наталія Королевська та Юрій Солод стали фігурантами розслідування "Батальйон Дубай" журналістів видання "Українська правда". Відзначається, що Королевська з чоловіком живе в Address Beach Resort. Подружжя в середині жовтня бачили в офісі найбільшого забудовника в місті Emaar. Вони купили нерухомості в Дубаї на 10 мільйонів доларів.

Крім того, в Головному управлінні розвідки повідомили, що Королевській кум Путіна - Віктор Медведчук - запропонував залишитися в Україні та перехопити владу одразу після окупації Росією.

30 січня Королевська і Солод написали заяви про складання депутатських повноважень.

Читайте також

1