Ковідний скандал в Австрії: політики та їхні родичі вакцинувалися позачергово

За планом уряду поки що щеплюють лише медиків та літніх людей
Ковідний скандал в Австрії: політики та їхні родичі вакцинувалися позачергово
Вакцинація, коронавірус (фото: Reuters)
21 Січня 2021, 01:00
читать на русском

У деяких регіонах Австрії місцеві політики, громадські діячі та їхні родичі отримали вакцину від коронавірусу позачергово і втрапили через це у гучний скандал.

Про це повідомляє агентство АРА.

Зокрема журналістам стало відомо, що у Форарльбергу, Тиролі, Каринтії, Верхньої Австрії, Нижній Австрії і Відні щеплення отримували не тільки мешканці будинків літніх людей, медичні працівники і люди за 80 років, а й політики, громадські діячі та їхні близькі.

Добровільна вакцинація населення Австрії почалася в кінці грудня. На першому етапі щеплення роблять особам з групи найбільшого ризику - людям у віці від 80 років, особливо жителям будинків літніх людей, а також медикам.

МОЗ та прокуратура держави вже перевіряють повідомлення про те, що щеплення робили поза планом.

Всі австрійці старші за 65 років зможуть вакцинуватися від коронавірусу орієнтовно до кінця квітня - початку травня. Після цього почнеться масова вакцинація всіх охочих, онлайн-реєстрація для отримання щеплення вже почалася.

Читайте також

Нагадаємо, народна депутатка з фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук (досьє Євгенії Кравчук) розповіла, коли та за чий кошт вакцинуватимуть народних депутатів України.

За її словами, народні депутати України не підпадають під перші два етапи вакцинації, оскільки вакцинуватися якнайшвидше зможуть лише люди старшого віку з супутніми захворюваннями.

Кравчук нагадала, що комерційна вакцинація, коли за свій кошт вакцинуватимуть усіх охочих, зокрема й нардепів, скоріш за все стартуватиме в Україні не раніше, ніж у другому півріччі 2021 року.