Кравчук розповів, чи законним є рішення Зеленського про звільнення Тупицького

Проти звільнення глави КСУ виступають ті, хто заважає Україні боротися з корупцією
Кравчук розповів, чи законним є рішення Зеленського про звільнення Тупицького
Галина Юровська на засіданні КСУ (фото: ccu.gov.ua)
29 Березня 2021, 10:13
читать на русском

Перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Володимир Зеленський мав право звільнити голову Конституційного суду Олександра Тупицького.

Про це Кравчук (досьє Леоніда Кравчука) сказав в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, указ президента про звільнення Тупицького був би порушенням, якби його призначили до КСУ після виборів: будь-яка виборча комісія, в будь-якому окрузі або області.

Тупицький був призначений президентом Януковичем. Тоді ж не було питання, чому він призначений президентом. А коли указ скасував президент, це абсолютно нормально, це навіть в Конституції передбачено, - зазначив він.

Кравчук вважає, що проти звільнення Тупицького виступають ті, хто заважає Україні боротися з корупцією, проводити реформи та будувати нову демократичну державу.

Читайте також

Коли президент Зеленський скасував указ Януковича, чомусь відразу питання постало на порядку денному інших політичних сил. Це ті сили, які хочуть зберегти КСУ, які заважають сьогодні, я відповідаю за свої слова, Україні боротися проти корупції, заважають Україні проводити реформи та будувати нову демократичну державу, - сказав перший президент.


Контекст. 27 березня президент України Володимир Зеленський скасував укази 2013 року, які були підписані ще Віктором Януковичем, про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду України.

Президент також підкреслив, що якщо на якихось тижнях не відбуваються засідання РНБО, це не означає, що "особи, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитися і спати спокійно".

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".

1