Кравчука з шостої спроби викликали до Ради пояснити проведення виборів в окупації

До Ради викликають Кравчука та Арестовича
Кравчука з шостої спроби викликали до Ради пояснити проведення виборів в окупації
Леонід Кравчук (фото: УНІАН)
14 Грудня 2020, 19:16
читать на русском

З шостої спроби профільний комітет Верховної Ради підтримав пропозицію нардепа від "Голосу" Романа Лозінського запросити голову та спікера делегації в ТКГ на засідання, аби вони пояснили свій "план дій", в якому вибори на окупованому Донбасі планують провести вже в березні.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав сам нардеп Лозінський.

Парламентарій зазначив, що для ухвалення цього рішення знадобилося понад місяць і п`ять невдалих спроб. З шостого разу Кравчука таки викликали до Ради разом із радником Єрмака (досьє Андрія Єрмака), спікером делегації в ТКГ Олексієм Арестовичем.

Читайте також

Парламентарі, як і всі українці, мають право знати, як українська делегація формує позицію на переговорах, аби уникнути небезпечних наслідків необережної дипломатії. І така позиція має бути узгодженою як з силовиками та органами держбезпеки, так і всередині Парламенту. Щоб усі посадовці та державні органи виступали однією силою про агресора — Російської Федерації, - написав нардеп.

Про дату зустрічі Кравчука (досьє Леоніда Кравчука) і Арестовича з нардепами стане відомо пізніше.

Нагадаємо, днями голова української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук заявив, що дипломатичні перемовини з Росією малоефективні й заходять у глухий кут. Кравчук зокрема повідомив про наміри запропонувати Росії відкласти дорожні карти й зосередитися на виконанні уже ухвалених раніше у нормандському форматі рішень.