Кремль вимагає від ОРДЛО нарощувати обсяги видачі паспортів РФ - СПГ

Окупаційні адміністрації Росії в ОРДО видали вже майже 300 тисяч російських паспортів
Кремль вимагає від ОРДЛО нарощувати обсяги видачі паспортів РФ - СПГ
Російський паспорт Фото: Ekaterina Belinskaya з Pexels
15 Січня 2021, 09:01
читать на русском

Російська влада вимагає від окупаційних адміністрацій РФ в ОРДЛО постійно нарощувати обсяги видачі паспортів Росії.

Про це йдеться у заяві "Східної правозахисної групи" у Фейсбуці.

Правозахисники стверджують, що у 2020 році, кількість осіб, які отримали російські паспорти збільшилася через те, що мешканці так званих "ДНР" та "ЛНР" масово виїжджають до Росії на заробітки, навчання і лікування.

Тому що КПВВ закриті та можливості оперативного проїзду на територію України немає, а також через пандемію робочі мігранти також не можуть виїхати на роботу в інші країни, - йдеться у заяві.

Читайте також

Джерела в Міграційної служби окупаційних адміністрацій РФ в ОРДЛО повідомляють, що станом на 19 грудня 2020 року видали 583 143 так званих паспорти "ЛНР", 671 631 паспорт "ДНР" та ще 168 381 паспорт Російської Федерації.

Нагадаємо, 2 2019 році президент Росії Володимир Путін підписав указ, який спрощує отримання російського громадянства для жителів Луганської та Донецької областей.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російсько-окупаційні адміністрації за розпорядженням російських кураторів продовжують заходи з прискорення процесу примусової паспортизації населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що близько 300 тисяч українців пройшли через примусову російську паспортизацію.

1