Кримська платформа лише частково досягла своїх цілей - політолог

На саміті жодного лідера держави з великої двадцятки не було
Ексклюзив
Кримська платформа лише частково досягла своїх цілей - політолог
Зеленський на саміті Кримської платформи Фото: president.gov.ua
27 Серпня 2021, 12:22
читать на русском

"Кримська платформа" досягла своїх цілей, однак лише частково. Під час заходу країнам-учасницям вдалося обговорити чимало питань щодо окупованого Криму, однак жодних вагомих політичних рішень на саміті не ухвалили.

Про це політолог, директор Українського інституту політики Руслан Бортник розповів Парламент.Ua.

Актуалізувати проблему Криму у міжнародному політичному середовищі вдалося, нагадати про проблему Криму - вдалося. Адже про неї забували й все менше і менше уваги міжнародної спільноти було до незаконної анексії. З іншого боку саміту не вийшло. А саме саміт як зустріч глав держав для прийняття політичних рішень не відбулася. Адже жодного лідера держави з великої двадцятки не було, - підкреслив він.

За його словами, був досить низький політичний рівень представництва ключових держав.

Наприклад, зведення своєї участі з боку США, Німеччини та Франції лише до питань енергетики, економіки та торгівлі - було поганим політичним знаком. Тому відбулася цікава міжнародна конференція, але не саміт. В результаті вдалося обговорити велике коло кримських питань, але жодних політичних рішень не вдалося прийняти через низьку політичну вагу його учасників, - наголосив Бортник.

Нагадаємо, що за результатами установчого саміту Кримської платформи учасники підписали спільну декларацію, яка буде відкритою для приєднання інших держав і створить міцне політичне підґрунтя для подальшої роботи.

Читайте також