КСУ зареєстрував заяву нардепів про відставку 11 суддів

Документ взято до розгляду
КСУ зареєстрував заяву нардепів про відставку 11 суддів
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
5 Листопада 2020, 09:10
читать на русском
Секретаріат Конституційного Суду зареєстрував заяву народних депутатів України, в якій вони закликали подати у відставку 11 суддів КСУ, які голосували за рішення щодо антикорупційної реформи.

Про це повідомляється на сайті КСУ.

Голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія (досьє Давида Арахамії) з народними депутатами України звернулися до Конституційного Суду України із заявою. У Секретаріаті Конституційного Суду України документ зареєстровано та взято до розгляду, - зазначили у відділі комунікацій та правового моніторингу КСУ.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У середу, 4 листопада, народні депутати передали до Конституційного суду України заяву, в якій закликали 11 суддів добровільно скласти свої повноваження. Відповідну заяву підписали 226 народних депутатів.

При цьому зазначається, що вона стосується не всіх суддів КСУ, а лише тих 11, які підтримали скандальне рішення про скасування деяких положень антикорупційної реформи.

За словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, якщо вони не складуть свої повноваження, у депутатів є відразу кілька законодавчих ініціатив, щоб заблокувати роботу суду.