Кулеба пояснив причину заборони в'їзду для угорських чиновників

Високопосадовці перетнули червону лінію у відносинах між країнами
Кулеба пояснив причину заборони в'їзду для угорських чиновників
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: МЗС України / Facebook)
5 Листопада 2020, 13:58
читать на русском

Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про причини заборони в'їзду в Україну для двох угорських чиновників.

Про це він заявив під час онлайн-брифінгу.

Кулеба зазначив, що угорські високопосадовці, які проводили незаконну агітацію під час місцевих виборів в Україні, перетнули червону лінію у відносинах між країнами. Саме з цієї причини Україна заборонила їм в’їзд.

Я - за конструктив, я - за позитив. Але якщо хтось із партнерів перетинає червону лінію, то він одразу отримуватиме від нас дуже сильного копняка, який виштовхає його назад, за червону лінію, і змусить її поважати, - наголосив глава МЗС.

Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) сподівається, що напруга у відносинах між країнами залишиться у минулому, і країни зможуть повернутися до "предметного діалогу щодо усіх питань порядку денного між Україною та Угорщиною".

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту послу Угорщини у зв'язку з агітацією у день виборів, 25 жовтня, на Закарпатті.

Згодом Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих місцевих виборах.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що Україна готова до конструктивної і відвертої розмови з угорцями, але "якщо вони нехтуватимуть нашими інтересами і нашим законодавством, ми робитимемо жорсткі й чіткі кроки".

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відреагував на заборону на в'їзд двом угорським чиновникам через втручання в місцевих виборах і назвав це рішення "жалюгідним" і "безглуздим".

1