Кулеба пояснив суть указу Зеленського про коментування зовнішньої політики

Указ про те, хто і що може коментувати
Кулеба пояснив суть указу Зеленського про коментування зовнішньої політики
Дмитро Кулеба Фото: facebook.com/dmytro.kuleba
23 Грудня 2021, 12:22
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав указ про координуючу роль МЗС у зовнішній політиці. Це не указ про те, хто що може коментувати, стверджує міністр закордонник справ Дмитро Кулеба.

Про це дипломат написав на своїй сторінці у Facebook.

Це указ про те, що замість хаосу і самодіяльності у зовнішній політиці з боку органів та посадовців, які не мають на це повноважень, приходять цивілізований порядок і виконання Конституції та Віденської конвенції про дипломатичні зносини, - зазначив він.

За словами Кулеби, в першому пункті указу йдеться про офіційну позицію держави, а на трьох осіб покладена відповідальність саме офіційних заяв від імені держави.
Коментувати, виступати з роз’ясненням щодо зовнішньої політики можуть і будуть різні люди, уповноважені на це в установленому порядку.

І спроби зараз нав’язати думку, що керівник Офісу президента або речник МЗС не можуть давати коментарі - це спотворення реальності, - наголосив міністр.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський видав указ, з яким лише три посадові особи можуть офіційно коментувати зовнішню політику держави. Серед уповноважених осіб - президент, глава уряду та міністр закордонних справ.

Читайте також