Кулеба розповів про зброю, яка необхідна Україні для перемоги у війні

Росія має більшу кількість артилерії та РСЗВ
Важливо
Кулеба розповів про зброю, яка необхідна Україні для перемоги у війні
Дмитро Кулеба / Фото: president.gov.ua
1 Вересня 2022, 19:33
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що для перемоги у війні Україні необхідна більша кількість артилерії, боєприпасів до неї, ППО та РСЗВ.

Про це він повідомив під час брифінгу.

Куди б я не поїхав, будь-яка зброя починається і закінчується постачанням зброї... По системах озброєння у нас є пріоритети. Три найбільші пріоритети - це артилерія будь-якого типу і боєприпаси до неї, це ППО і системи залпового вогню. Це речі, які потрібні, - заявив Кулеба.

За його словами, Росія має більшу кількість артилерії та РСЗВ. Проте Україна може боротися не лише кількістю, але і якістю озброєння.

Ми можемо боротися не тільки кількістю, але і якісно, тому що одна гаубиця НАТО набагато ефективніше російських гаубиць, виготовлених в Радянському Союзі. На кожній зустрічі я постійно підкреслюю велику потребу отримати більше артилерії. Ніяка і оборонна і наступальна операція не може бути втілена без артилерії, - пояснив Кулеба.

Нагадаємо, міністерка оборони Швеції Анн Лінде заявила, що її країна планує передати Україні САУ Archer та переносні зенітні ракетні комплекси RBS70 в рамках сьомого пакета допомоги вартістю 1 млрд шведських крон (близько 100 млн доларів США).

Читайте також

1