Кума Зеленського Олена Кравець отримала понад 27 мільйонів гривень з бюджету на власне телешоу

Це вже не перший скандал, коли з бюджету виділяють гроші на сумнівні телепродукти
Кума Зеленського Олена Кравець отримала понад 27 мільйонів гривень з бюджету на власне телешоу
Олена Кравець
12 Грудня 2023, 10:39
читать на русском

Колишня партнерка та кума президента Зеленського по студії "Квартал 95" Олена Кравець отримала з державного бюджету понад 27 млн грн на створення авторського вечірнього шоу "Тихий вечір", яке виходить на телеканалі "Дім".

Про це йдеться у тендері, розміщеному на електронному майданчику закупівель Prozorro.

Тендер було оголошено ще 20 січня 2023 року. Планувалося, що з бюджету виділять понад 32 млн грн. Для порівняння, на захисні споруди у запорізькій області планують виділити лише 31 мільйон гривень.

Проте вже 28 листопада до договору було внесено зміни, оскільки "сторони дійшли згоди про зменшення обсягу закупівлі та погодили зменшити загальну ціну договору на 5 328 000 грн". Так, на розробку програми виділять 27 528 000 грн.

Нагадаємо, що розважальне шоу побудоване на спілкуванні ведучих із відомими людьми. За цей рік у гостях в Олени Кравець були різні люди – від міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, до коміків з YouTube-каналу "Леви на джипах".

"Проєкт "Тихий вечір з Оленою Кравець" – це легка, спокійна розмова про важливі та актуальні для українців речі і події, яка дозволяє трішки відпочити й відволіктися від напруження, в якому ми всі живемо. Проєкт завоював серця українців. "Тихий вечір з Оленою Кравець" разом вже отримав понад 48 млн переглядів на диджитал-майданчиках каналу "Дім", – йдеться на сайті телеканалу.

Нагадаємо, що після скандалу навколо серіалу "СМТ Інгулець", на який із бюджету мали намір виділити 33 млн грн, продюсер проєкту Юрій Горбунов вирішив відмовитися від державного фінансування.

Читайте також