Кузін розповів, чи працюватиме транспорт в карантинній "червоній" зоні

Зупиняти транспорт, чи ні, вирішуватиме комісія ТЕБ та НС
Важливо
Кузін розповів, чи працюватиме транспорт в карантинній "червоній" зоні
Транспорт, автобус Фото: сайт КМДА
27 Вересня 2021, 11:55
читать на русском

Для регіонів червоного рівня повноваження щодо встановлення обмежень в громадському транспорті покладено на регіональні комісії ТЕБ та НС.

Про це розповів головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю РБК-Україна.

Обласні комісії можуть приймати рішення про призупинення транспорту або обмеження його роботи на рівні області. Але поки що мова про закриття чи про обмеження руху транспорту не йде. Під час минулих локдаунів деякі обласні державні адміністрації та комісії пробували впроваджувати такі заходи – вони не показують свою ефективність,- сказав він.

За його словами, повне скасування неможливе, тому що від цього залежать інфраструктурні питання, робота об'єктів критичної інфраструктури на рівні областей.

Повне закриття транспорту в деяких областях відбувалося, однак абсолютно логічно запровадити натомість більш жорсткі епідемічні та профілактичні вимоги до автотранспортного засобу. Це контроль за використанням масок, дезінфекція самого транспорту, провітрювання та відсутність скупчення як на місцях очікування, так і в самому транспорті. Внаслідок впровадження таких заходів можна забезпечити безпечні умови перевезення пасажирів, - розповів Кузін.

Нагадаємо, що Київ посилив контроль за дотриманням протиепідемічних заходів "жовтої" зони задля запобігання розповсюдження COVID-19 у столиці, проте транспорт не зупинятимуть.

Читайте також

1