Різке погіршення COVID-ситуації в Україні: масово хворіють малюки

Такої ситуації не спостерігалось на початку пандемії
Головне
Різке погіршення COVID-ситуації в Україні: масово хворіють малюки
Діти у захисних масках, коронавірус (фото: УНІАН)
25 Вересня 2021, 22:25
читать на русском

В Україні погіршується ситуація з коронавірусом, а кількість хворих стрімко зростає. Зокрема дуже багато хворіє дітей.

Про це розповів інфекціоніст Віктор Петров в етері телеканалу "Україна 24".

У нас є погана тенденція, якої раніше не спостерігалося - це дуже багато хворих дітей, зокрема зовсім малюки — 7 місяців, 9 місяців, річні. Також багато дітей, які ходять до садочків, і вже стоїть питання про їх закриття, тому що майже половини дітей немає на заняттях. Це говорить про те, що наближається досить серйозна ситуація з обмеженням навчання і карантинними заходами в навчальних закладах, - зазначив він.

За його словами, йдеться саме про коронавірус, а не сезонні вірусні інфекції. COVID-19 — це хвороба, яка вимагає підтвердження тестом на антиген або ПЛР. І мова йде про те, що переважна більшість хворих на туберкульоз дітей хворіють саме на COVID.

Інфекціоніст наголосив, що такої ситуації не спостерігалось на початку пандемії, коли хворіло набагато більше дорослих. А зараз мутації COVID-19 привели до зростання епідемічного потенціалу вірусу.

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус. В деяких областях країни перевищені епідеміологічні показники, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України. Одні - близькі до "червоної" зону карантину, в інших -  повністю заповнені ліжкомісця для хворих.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1