Кузін розповів, чи варто українцям чекати на нову американську вакцину

Вакцина від коронавірусу Janssen не скоро з'явиться в Україні
Головне
Кузін розповів, чи варто українцям чекати на нову американську вакцину
Вакцинація (Фото: getty images)
11 Липня 2021, 12:05
читать на русском

Вакцина від коронавірусу Janssen (виробник Johnson&Johnson), яку зареєструвало Міністерство охорони здоров'я, не скоро з'явиться в Україні.

Про головний державний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін повідомив в етері телеканалу "Україна 24".

На запитання, коли чекати на нову вакцину, Кузін відповів:

Дуже важко сказати, є декілька проблем. По-перше, Johnson&Johnson – це єдина вакцина з одноразовим введенням. У цьому її привабливість, тому що дуже багато країн хочуть отримати однодозну вакцину, її дуже швидко можна використовувати. На жаль, сам виробник виробляє доволі невелику кількість, і тому ми зараз лише ведемо перемовини щодо постачання таких вакцин в Україну.

Санлікар також зазначив, що в Україні вже 390 осіб отримали вакцину Johnson & Johnson - це були співробітники однієї з приватних компаній, вакцинацію яких профінансували з США.

Довідка: Janssen - це векторна вакцина розроблена, фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Для повної імунізації достатньо однієї дози.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я дозволило ввезти до України 500 доз вакцини від коронавірусу Janssen виробництва компанії Johnson&Johnson для вакцинації працівників компанії зі США.

Читайте також

1