"Лагідна українізація": олігарх Пінчук заговорив рідною мовою

Олігарх донедавна публічно виступав лише російською та англійською мовами
"Лагідна українізація": олігарх Пінчук заговорив рідною мовою
Виктор Пінчук (фото: Вікіпедія)
27 Квітня 2023, 11:56
читать на русском

Засновник PinchukArtCentre Віктор Пінчук вперше публічно виступив українською мовою на оголошенні переможців сьомої премії PinchukArtCentre. Олігарх у своєму вітальному слові до учасників та гостей заходу звернувся державною, зазначивши, що мистецтво – це дуже сильна зброя.

Про це пише видання "Главком"

Кажуть, що коли гармати розмовляють, музи мовчать. Я із цим висловом не згоден. Музи – це дуже сильна зброя. Якщо навіть на хвилинку подумати, що музи можуть мовчати, то вони повинні стріляти, але стріляти мовчки. Ви знаєте, мистецтво і муза – це у нашому випадку дуже сильна зброя", – сказав Пінчук.

Зазначимо, олігарх донедавна проводив публічні виступи лише російською та англійською мовами.

Помітно, що спроби говорити українською, мільярдеру і зятю експрезидента Кучми дають складно, проте сам факт таких потуг свідчить, що "путінська українізація" почала справляти ефект навіть на найбагатших людей України, - зазначає видання.

Нагадаємо, станом на травень 2022 року подружжя Віктор та Олена Пінчуки зібрали для допомоги понад 20 млн доларів. Зокрема, 8,9 млн доларів пішло на броньовану техніку (автівки), амуніцію, засоби зв’язку, прилади розвідувальної діяльності, оборонні спорудження тощо.

Читайте також

1