Лерос звинувачує Тищенка у торгівлі героїном, вбивствах і рекеті - відео

Депутат опублікував "кримінальне досьє" на колегу
Лерос звинувачує Тищенка у торгівлі героїном, вбивствах і рекеті - відео
Микола Тищенко Фото: facebook.com/chesno.movement
22 Квітня 2021, 14:42
читать на русском

Народний депутат Гео Лерос розкрив дані про діяльність заступника фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка в 1990-ті роки.

Як заявив Лерос на своєму YouTube-каналі, до нього потрапили документи з внутрішньої бази Управління по боротьбі з організованою злочинністю "Скорпіон", в якій накопичується інформація про членів кримінальних угруповань з 1991 року.

Сьогодні від інформації, яку я вам розкриваю, у вас волосся стане дибки. Це підтвердження кримінальних злочинів, які скоїв Коля Оболонський-Тищенко, де йдеться про ймовірне вбивство, рекет, торгівлю героїном та багато інших подробиць, які покажуть справжнє обличчя заступника президентської фракції, - написав депутат (досьє на Гео Лероса) на своїй сторінці у Фейсбуці.

Згідно з документами, Микола Тищенко, який мав прізвисько "Коля Оболонський" фігурував у низці кримінальних справ спочатку як бригадир організованого злочинного угрупування Савлохова ("Савлохи"), а пізніше власного ОЗУ.

Так, одну зі справ було порушено з фабулою: "роз'єднання і знищення ОЗУ "Оболонського" - з міжнародними, корумпованими зв'язками - розбої, вимагання, торгівля героїном".

Читайте також

В іншому документі йдеться, що громадянин Вірменії Спартак Григорян займається великими поставками героїну в Києві і "через "Колю Оболонського" реалізує його.

Також, за даними Лероса, Тищенко займався "реалізацією вкрадених авто, що належать ОЗУ Савлохова", а також вибивав гроші з боржників.

Також, за словами Лероса, у 1998 році Тищенко фігурував у справі про вбивство, яке сталося у кафе на столичному Подолі.

Він до смерті забив відвідувача. Але по цьому фактом також важко знайти всі деталі, тому що, як заявили у поліції, матеріали цієї справи було знищено. Але внутрішня база УБОЗу нам допомогла знайти подробиці, які доводять, що Коля - це справжній кримінал, - заявив Лерос.

Сам народний депутат Тищенко ще не відреагував на скандальне відео Лероса та його звинувачення.


Контекст. Минулого року під час засідання Верховної Ради народний депутат Гео Лерос заявив, що нардеп "Слуги народу" Микола Тищенко та Денис Комарницький, якого Лерос вважає "смотрящим" у Києві, готують на нього напад. Народний депутат "Слуги народу"  Тищенко заявив, що звинувачення його колишнього колеги по фракції Гео Лероса - нісенітниця і що Лерос "зрадив" президента Володимира Зеленського.

Прессекретарка президента Юлія Мендель заявила, що Офіс президента України не буде оцінювати звинувачення в корупції від народного депутата Гео Лероса, цим повинні займатися відповідні правоохоронні органи.

Згодом Лерос оприлюднив чергову порцію записів розмов заступника голови фракції "Слуги народу" Миколи Тищенка і колишнього депутата Київради Дениса Комарницького. За його твердженням, ці розмови вказують на те, що президент Володимир Зеленський і глава його офісу Андрій Єрмак покривають корупційні дії Дениса Комарницького в Києві.

1