Лікар повідомили про стан постраждалих внаслідок масового розстрілу у Дніпрі

"Найважча" пацієнтка вже прийшла до тями
Лікар повідомили про стан постраждалих внаслідок масового розстрілу у Дніпрі
Лікарі, лікарня Фото: УНІАН
28 Січня 2022, 14:33
читать на русском

Постраждалі внаслідок масової стрілянини у Дніпрі нацгвардійці лікуються, одна з дівчат, яка отримала найважче поранення, прийшла до тями.

Про це повідомив головлікар лікарні Мечникова Сергій Риженко.

Він розповів, що у найтяжчому стані перебуває Жанна Шарова - їй перелили чотири літри крові та видалили частину товстого та тонкого кишківника. Дівчину мають оперувати, аби стабілізувати пошкоджений хребець.

Лікар каже, що Жанна прийшла до тями.

Поранений 25-річний Ігор також має тяжкий стан - у нього було важке поранення у живіт, контузія печінки. Він переніс операцію. Наразі перебуває в реанімації відділення політравми.


Ще двох нацгвардійців сьогодні переводитимуть із реанімації у відділення терапії, їх життю нічого не загрожує.

Нагадаємо, вночі 27 січня 21-річний нацгвардієць з Одеської області (Рябчук Артемій Юрійович 2001 р. н.) влаштував масову стрілянину з автомата Калашникова на території Південного машинобудівного заводу - він вбив чотирьох військових та одну цивільну особу. Ще п'ятьох людей з пораненнями доправили до лікарні.

Після розстрілу Рябчук втік, однак його вдалося затримати. Артем Рябчук під час затримання у деталях розповів подробиці вбивства. Мотивом вбивці називають "дідівщину".

Після інциденту на машзаводі командувач Національної гвардії України, генерал-полковник Микола Балан подав у відставку.

Читайте також