Лікар пояснив, чому в Україні один із найвищих у світі показників смертності від COVID-19

Вакцинація значно знижує рівень госпіталізацій та смертності
Важливо
Лікар пояснив, чому в Україні один із найвищих у світі показників смертності від COVID-19
Лікарі везуть тіло у морг Фото: facebook.com/UNICEFUkraine
24 Листопада 2021, 14:42
читать на русском

​​Лікар-анестезіолог Сергій Дубров пояснив, чому в Україні один із найвищих показників смертності у світі через COVID-19. За його словами, рівень смертності напряму залежить від вакцинації населення.

Про це завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця розповів у коментарі для спільноти "Коронавірус.інфо".

Можу впевнено сказати, що рівень смертності напряму залежить від рівня вакцинації населення. Якщо подивитися статистику Ізраїлю чи провідних європейських країн, де понад 60% вакцинованого населення, то кількість летальних випадків там значно нижча, ніж в Україні, де менш як 30% повністю вакцинованих громадян, - сказав він.

За його словами, вакцинація значно знижує рівень госпіталізацій та смертності. Це гарно просліджується на прикладі Великої Британії, яка вже багато тижнів у списку лідерів за рівнем захворюваності, однак має низький рівень смертності.

Дубров наголосив, що під час перших двох хвиль COVID-19 рівень летальності майже не відрізнявся від економічно розвинених країн, що свідчить про досвід українських лікарів. Таким чином, така різниця в кількості летальних випадків пояснюється лише рівнем вакцинації.

Нагадаємо, що керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко вважає, що у січні 2022 року в Україні очікується зростання захворюваності на COVID-19. Водночас пандемія COVID-19 може завершиться вже наступного року у низці країн та стати сезонним захворюванням.

Читайте також наш матеріалГенетична зброя, чипування та експеримент: популярні "страшилки" про COVID-вакцинацію

Читайте також