Лікарів та донорські органи із Запоріжжя до Києва доставлять літаком

Літак Нацгвардії допоможе медикам
Лікарів та донорські органи із Запоріжжя до Києва доставлять літаком
Операція (Фото: Flicr)
25 Квітня 2021, 01:48
читать на русском

Літак Національної гвардії доправить лікарів-трансплантологів та донорські органи із Запоріжжя до Києва.

Про це повідомляє пресслужба Національної гвардії України.

Як відомо, у Запоріжжі життя жінки обірвав інсульт. Родичі загиблої дозволили трансплантацію органів, чим вдасться врятувати життя інших людей.

Було ухвалене рішення здійснити переліт літаком Нацгвардії, аби якнайшвидше транспортувати лікарів зі столиці до Запоріжжя. Там вони отримають донорські органи і повернуться до Києва. Коли операція з вилучення донорських органів буде завершена, відлік піде на години. Не можна втрачати час, адже на ці органи вже очікують реципієнти, - заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Читайте також

Він був присутній в аеропорту під час відправки бригади медиків із Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" та Національного інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова.

Зазначається, що у Запоріжжі трансплантують нирку, а у Києві 11-ти річному хлопчикові пересадять нирку, а також печінку для жінки, у якої діагностовано цироз.

Нагадаємо, 26 лютого у Ковелі на Волині почали пересадку серця, нирок та печінки одразу трьом пацієнтам від одного донора.

1