Лише десять відсотків Луганської області під контролем ЗСУ - Гайдай

Російські бойовики намагаються взяти регіон у кільце
Головне
Лише десять відсотків Луганської області під контролем ЗСУ - Гайдай
Наслідки обстрілу в Луганській області Фото: facebook.com/sergey.gaidai.loga
16 Травня 2022, 09:29
читать на русском

Під контролем Збройних Сил України залишилося лише десять відсотків Луганської області.

Про це повідомив керівник Луганської ОДА Сергій Гайдай.

За його словами, йдеться про околиці Рубіжного, Лисичанська, Сєверодонецька, Гірської громади та території вздовж дороги Лисичанськ-Бахмут до кордону з Донецькою областю.

10% території Луганщини підконтрольні Україні. Сьогодні під нашим контролем околиці Рубіжного; Лисичанськ, Сєвєродонецьк (+ села та містечка громад), Гірська громада та територія вздовж дороги Лисичанськ-Бахмут до кордону з Донеччиною, - сказав він (досьє Гайдая).

Очільник області зазначив, що на Луганщині не припиняється евакуація, попри ризики обстрілів з боку окупантів:

Евакуація не зупиняється. Люди попереджені про ризики, проте погоджуються, бо хочуть спати спокійно. Сьогодні з Сєвєродонецька Патрульна поліція вивезла 10 людей, авто потрапило під обстріл, на щастя, ніхто не постраждав.

Він також назвав найнебезпечніші напрямки на Луганщині: Сєвєродонецький, з боку Попасної та Білогорівки (дорога Лисичанськ-Бахмут).

Прориви тут можуть дозволити оркам взяти область в кільце, - зазначив Гайдай.

За його словами, наразі тривають бої в селах біля Сєвєродонецька, однак "наша оборона потужна, ми вистоїмо":

Сєвєродонецьк надійно захищений, що навіть те велике скупчення рашистів та техніки не зможе його завоювати, - наголосив він.

Нагадаємо, у Луганській області окупанти продовжують нищити населені пункти, піддаючи їх масованим обстрілам та авіаударам.

Сергій Гайдай каже, що орки намагаються перетворити регіон на пустелю. Вони стягують на Луганщину тисячі одиниць техніки та солдатів.

Раніше голова Луганської ОДА повідомив, що на Луганщині немає електрики, води, газу та мобільного зв'язку. А захоплені населені пункти області знищені повністю.

Читайте також