Літак нового покоління показало держпідприємство "Антонов" - відео

Перший військово-транспортний літак Ан-178-100Р отримав номер 001
Важливо
Літак нового покоління показало держпідприємство "Антонов" - відео
Новий літак Фото: АрміяInform
28 Грудня 2021, 15:45
читать на русском

Сьогодні, 28 грудня, державне підприємство "ANTONOV" показало перший військово-транспортний літак Ан-178-100Р №001.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич у Фейсбуці.

Ан-178-100Р №001 – це літак нового покоління, який створено на базі сучасних світових технологій (повністю цифрове управління, доречі ми будемо 5 державою у світі). Він оснащений сотнями електронних обчислювачів, що дозволяють інтегрувати всі системи та датчики літака, автоматизувати контроль їх працездатності та оптимізувати керування, - написав депутат.


Видання Міноборони АрміяInform пише, що літак Ан-178-100Р призначений для проведення льотних сертифікаційних випробувань.

Військово-транспортний Ан-178-100Р може використовуватися для перевезення особового складу, доставки озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів. У програмі Ан-178-100Р беруть участь більше ніж 30 українських підприємств, які виготовили 177 видів комплектуючих виробів для цього літака. В обладнанні літака задіяні також іноземні постачальники з країн Європи, США, Канади. У конструкцію літака внесено зміни з метою забезпечення функції десантування людей та вантажів, а також для виконання інших завдань Міністерства оборони України, - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що цей літак призначений для перевезення людей, спецзасобів, техніки та інших матеріальних засобів і вантажів. Також його можна використовувати для десантування спеціальної техніки та парашутистів, для медичної евакуації поранених та постраждалих.

Нагадаємо, уряд України визначив пріоритети розвитку промисловості "Антонов" та визнав авіабудування одним із найважливіших напрямів.

Читайте також

1