Уряд виділив суттєві гроші на технічне переозброєння виробництва "Антонов"

Кабмін визнав авіабудування одним із найважливіших напрямів в Україні
Ексклюзив
Уряд виділив суттєві гроші на технічне переозброєння виробництва "Антонов"
АН-225 “Мрія” (Фото: ДП “Антонов”)
15 Листопада 2021, 14:30
читать на русском

Уряд України визначив пріоритети розвитку промисловості "Антонов" та визнав авіабудування одним із найважливіших напрямів.

Про це заявив перший заступник генерального директора, генеральний конструктор ДП ​​"АНТОНОВ" Олександр Двейрін в інтерв'ю Парламент.UA.

За його словами, в Україні розроблено Програму розвитку галузі та вперше за всі роки Незалежності підприємству виділено суттєві кошти на технічне переозброєння виробництва.

На жаль, цей процес займає певний час, але всі процедури вже запущені. Ми укладаємо контракти на придбання унікального обладнання, яке нам необхідне. Ведемо переговори із провідними виробниками з Німеччини, Іспанії та інших країн. Це дуже складний процес. Ми маємо проходити через тендерні процедури. А це велика кількість певних кроків, а виграє той, хто пропонує найменшу ціну. Це не завжди найважливіший показник, адже для літакобудування на першому місці має стояти якість, - зазначив він.

Двейрін додав, що один верстат для будівництва літаків може коштувати 6-7 млн ​​євро. А якщо говорити, що підприємству потрібний не цей верстат, який дешевший, а ось той – їх починають підозрювати у корупції.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що "Антонов" вперше за 30 років будує для держави три літаки й нові танки.

Читайте також

1