Логвинський назвав причини введення санкцій проти Росії

ПАРЄ кілька років тримала Росію під повними санкціями
Ексклюзив
Логвинський назвав причини введення санкцій проти Росії
Георгій Логвинський Фото: УНІАН
19 Серпня 2021, 04:11
читать на русском

Першою перемогою українських юристів на міжнародній арені стало застосування ЄСПЛ щодо Росії "правила 39", тобто термінових заходів, які закликають зупинити будь-які дії, що порушують права людини на цій території.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA заявив колишній нардеп, заслужений юрист України Георгій Логвинський.

В експертній раді існувало кілька груп. Одна з них займалася виключно підготовкою документів для міжнародних трибуналів і судів з прав людини, а також складанням міждержавних скарг.

Першою перемогою юристів стало застосування ЄСПЛ щодо Росії "правила 39" - термінових заходів, які закликають зупинити будь-які дії, що порушують права людини на цій території. Відповідно, всі наступні кроки Москви сприймалися міжнародною спільнотою як порушення цього правила, - пояснює Георгій Логвинський.

Наслідком цієї перемоги стало вибудовування системи санкцій проти Росії.

Санкції повинні були показати росіянам, що окупація - це дорого. Також їхнім завданням було вдарити по конкретним особам, які в підсумку ставали ізгоями в очах світової спільноти. Згадаймо, що ПАРЄ кілька років тримала Росію під повними санкціями. За цей час російська сторона три або чотири рази намагалася домогтися їхнього зняття, але нам щоразу вдавалося утримувати порядок. Це означало, що у всіх міжнародних документах ПАРЄ Росія виступала не як союзник або партнер Заходу, а як країна-окупант. На цю тему були прийняті десятки резолюцій. Це, в свою чергу, змушувало Москву сідати за стіл переговорів, замислюватися про наслідки своїх дій і не заходити надто далеко. Росія змогла повернутися в ПАРЄ, лише скориставшись перехідним періодом зміни влади в Україні, - нагадує Логвинський.

Нагадаємо, що західні країни не цілком розуміють, що Україна забезпечує безпеку Європи, оскільки відбиває російську агресію.

Читайте також

1