Логвинський запропонував США і Європі заарештувати рахунки Росії через Україну

Доларові рахунки Росії лежать в США, рахунки в євро - в Європі
Ексклюзив
Логвинський запропонував США і Європі заарештувати рахунки Росії через Україну
Валюта, гроші, долар Фото: Рexels
18 Серпня 2021, 18:02
читать на русском

Стратегія деокупації досить проста і дієва, і для того, щоб її застосувати, у західних союзників України є всі підстави. Зокрема США і Європа можуть накласти арешт на доларові рахунки та рахунки в євро Росії.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Парламент.UA заявив колишній нардеп, заслужений юрист України Георгій Логвинський.

У наявності окупація території, захоплення стратегічних об'єктів, словом, заподіяння величезної шкоди Україні. Всім прекрасно зрозуміло, хто за цим стоїть. Якби мова йшла не про держави, а про приватних осіб, в цьому випадку як мінімум пішло б блокування рахунків злочинця, - зазначив він.

За словами екснардепа, доларові рахунки Росії лежать в США, рахунки в євро, відповідно, в Європі.

Що заважає нашим партнерам заарештувати ці рахунки як мінімум на суму завданої Україні шкоди? Йдеться тільки про політичну волю наших партнерів. Як тільки інші країни зрозуміють, що Україна розв'язує їхні проблеми, я думаю, що ця воля з'явиться, - наголосив Логвинський.

Він додав, що при цьому важливо підкреслити, що питання деокупації і відшкодування заподіяних Україні збитків ніяк не залежать від ефективності реформ в Україні. Це абсолютно різні з правової точки зору процеси.

Нагадаємо, що офіційного запрошення на саміт Кримської платформи, який пройде у Києві 23 серпня, Україна не надсилала Росії. Втім, Україна готова говорити з РФ про деокупацію півострова в рамках цієї ініціативи.

Читайте також

1