Lufthansa і Swiss Air скасовують рейси до Києва

Lufthansa також припинить рейси до Одеси
Головне
Lufthansa і Swiss Air скасовують рейси до Києва
Літак Swiss Air Фото: Pixabay
21 Лютого 2022, 11:33
читать на русском

Дві авіакомпанії Lufthansa та Swiss Air оголосили про припинення авіарейсів до Києва.

Як повідомляє BBC, до столиці України рейси не будуть виконуватися через "побоювання російського вторгнення".

Зокрема, німецька авіакомпанія Lufthansa заявила, що також припинить рейси до Одеси. Скасування авіарейсів діятиме до кінця лютого. Однак компанія продовжуватиме літати до Львова.

У компанії сказали, що "безпека пасажирів та членів екіпажу завжди є пріоритетом".

Швейцарська Swiss Air повідомила, що припиняє польоти до Києва з понеділка, 21 лютого, та до кінця лютого.

В обох компаніях зазначили, що їхні пасажири, що постраждали внаслідок скасування рейсів, "будуть проінформовані та переброньовані на альтернативні рейси".

У Міністерстві інфраструктури України повідомили, що "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розпочали  продаж квитків на Мюнхен та Женеву для забезпечення авіасполучення, яке Lufthansa Group тимчасово не може виконувати. Крім цього МАУ збільшує місткість повітряних суден за даними маршрутами.

Зазначається, що "для забезпечення безперебійного авіасполучення опрацьовуються наступні рішення":

  • Компанія Lufthansa передає можливість перевезення пасажирів за її маршрутами першочергово компаніям-членам Star Alliance та іншим партнерам.
  • Міністерство інфраструктури веде перемовини з українськими авіаперевізниками щодо можливості щонайшвидшого запуску додаткових рейсів на маршрути, які компанія Lufthansa Group не зможе оперувати.

Нагадаємо, від 16 лютого в Україні загострилася ситуація на Сході. Низка страхових компаній повідомили про припинення страхування літаків для польотів над Україною. Це створювало ризик обмеження польотів у повітряному просторі України.

Кабінет Міністрів виділив понад 16,6 млрд грн для гарантування безперебійності польотів на території України у зв'язку із загостренням зовнішньополітичних загроз.

Читайте також

1