Ляшко допускає ревакцинацію від коронавірусу

Можливий повторний курс, або третя бустерна доза
Головне
Ляшко допускає ревакцинацію від коронавірусу
Щеплення від коронавірусу (фото: ЕРА)
16 Липня 2021, 08:00
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я не виключає, що українцям доведеться проводити повторну вакцинацію після двох щеплень.

Міністр Віктор Ляшко в інтерв'ю "РБК- Україна" сказав, що МОЗ готується до такого розвитку подій.

У пріоритеті, щоби хоча б один курс отримали більшість українців. Але ми усвідомлюємо, що якщо будуть реальні дані і рекомендації проводити другий комплекс щеплень, то ті українці, які проактивно налаштовані щодо вакцинації, 100% прийдуть і зроблять щеплення, - сказав він.

Він пояснив, що в разі, якщо Національна технічна група експертів з імунопрофілактики, оперативний штаб МОЗ із протидії вакцинокерованим інфекціям заявлять про необхідність ревакцинації, то можливе введення "третьої бустерної дози".

Адже зараз можливі декілька варіантів: повторний курс із двох щеплень, чи третя бустерна доза. Будемо спостерігати. Тому не робимо попередніх заяв, оскільки немає ще чіткого розуміння, що буде далі, - додав міністр.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що усім українцям вистачить вакцини від коронавірусу, оскільки уряд про це подбав.  За даними МОЗ, від початку вакцинальної кампанії проти коронавірусу проведено 3 782 514 щеплень (отримали 1 дозу – 2 476 632 людини, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 1 305 882 особи).

Читайте також наш матеріал: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша  

Читайте також

1