Ляшко сказав, чи видаватимуть сертифікати щепленим вакциною Moderna

Україна отримала понад два мільйони доз американського препарату
Головне
Ляшко сказав, чи видаватимуть сертифікати щепленим вакциною Moderna
Партія вакцин Moderna Фото: UNICEF Ukraine
19 Липня 2021, 07:19
читать на русском

18 липня Україна отримала від уряду Сполучених Штатів Америки понад два мільйони доз американської вакцини Moderna (через глобальну ініціативу COVAX).

У Міністерстві охорони здоров'я запевняють, що після повного курсу щеплення нею також можна буде отримати міжнародний сертифікат про проведення вакцинації.

Міністр Віктор Ляшко повідомив, що вакцина з цієї поставки призначена для щеплення організованих колективів та професійних груп із попередніх етапів вакцинації. Розвезення в регіони розпочалося і до середи, 21 липня, ця вакцина буде в кожній області.

Розроблена американською компанією Moderna мРНК-вакцина схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Це значить, що після повного курсу щеплення нею також можна буде отримати міжнародний сертифікат про проведення вакцинації. Повний курс щеплення передбачає введення двох доз вакцини з інтервалом у 28 днів, - повідомив Ляшко.

Він звернувся до українців не зволікати та записуватися на щеплення проти коронавірусу.

Ще раз наголошую, найкраща вакцина та, що вже введена в організм та працює для вашого захисту. Усі вакцини, які є в Україні ефективні і дозволені ВООЗ до екстренного використання. Наші медики продовжують нарощувати темпи вакцинації, щоб захистити якомога більше українців, - нагадав міністр.

Нагадаємо, ковід-сертифікат - документ, в якому має бути інформація про вакцинацію і з яким у перспективі стануть можливі подорожі до ЄС. В Україні сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 можна буде отримати в паперовому вигляді, ймовірно, з осені. Як в цифровому, так і в паперовому варіантах сертифікату про вакцинацію буде QR код, інформація з якого розшифровується за допомогою відповідного сканера.

Читайте також

1