Любив дискотеки і вчився на офіціанта: у рідному селі митрополита Павла розповіли про молодість священника (відео)

Паша Мерседес прилітав до села гелікоптером, а потім зробив асфальтовану дорогу до Борбина
Головне
Любив дискотеки і вчився на офіціанта: у рідному селі митрополита Павла розповіли про молодість священника (відео)
Павло Лебідь (Паша Мерседес)
1 Травня 2023, 20:13
читать на русском

Петро Лебідь допоміг рідному селу з будівництвом дороги, а на ті місця, де раніше пас худобу, прилітав на гелікоптері. Колишній намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло, родом із Рівненщини, у молодості здобував цікаву професію й любив сільські дискотеки.

Про це журналістам "Української правди" розповіли односельці єпископа.

Митрополит Павло (Петро Лебідь) народився й зростав у селі Борбин (Рівненська область).

"Ми в клуб з ним ходили, він був до танців о-го-го! Нашу компанію називали "хрестоносці", бо ми жили недалеко від кладовища", – розповіла одна з місцевих мешканок.

Односелець Лебедя згадав, як врятував майбутнього екснамісника Лаври.

"Автобус тоді ще у село не заїжджав, а Петру (Павлу – ред.) погано стало на зупинці – і всьо! Мені треба в Луцьк їхати, але, думаю, вспію за п'ять мінут. Побіг до сусідки, взяв валідол, прибіг. Він тоді в Луцьку вчився на сейво, як його?.. На того, що в ресторані розносить. На офіціанта, да", – поділився чоловік.

Легендарний земляк, кажуть місцеві, подеколи "спускався з небес": прилітав гелікоптером та приземлявся на пасовисько біля річки Путилівка, де у дитинстві вигулював корів. Щороку 8 листопада, у Дмитрів день, він правив службу в місцевому Свято-Успенському соборі. Накривав у спортзалі школи стіл на спомин про батька Дмитра.

Колись земний шлях до села був набагато складнішим за повітряний. Але, як кажуть борбинці, "владика зробив дорогу". Придатну не лише для іржавих "Жигулів".

Як зауважили журналісти, інфраструктурне диво завдовжки кілька кілометрів до повороту на Борбин залишилось як свідчення того, що Павло вміє вмовляти чиновників освоювати бюджети, прикриваючись його іменем.

Як відомо, митрополит УПЦ МП Павло перебуває під цілодобовим домашнім арештом у селі Вороньків на Київщині. 1 квітня СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю за розпалювання міжрелігійної ворожнечі та виправдання збройної агресії РФ. Того ж дня Павлу обрали запобіжний захід – його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов’язанням носити електронний браслет.

Читайте також

1