Люди були закатовані: в Київській області знайшли ще одне масове поховання

На території області вже виявили вісім масових поховань
Люди були закатовані: в Київській області знайшли ще одне масове поховання
Братська могила Фото: facebook.com/profile.php?id=100039590617894&sk=photos
2 Травня 2022, 20:02
читать на русском

У звільнених від окупантів населених пунктах Київської області знайдено ще одне масове поховання. Загиблі мають ознаки катування.

Про це повідомив заступник начальника поліції Київської області Максим Очеретяний.

Він сказав, що наразі на Київщині було вбито 1202 громадян України, їхні особи вже встановлено. Не упізнаними лишається близько 280 громадян. В масових похованнях знайшли 148 людей.

Звірства окупантів вражають. Наразі знайдено 8 масових поховань на території області. В них були тіла близько 148 людей. Найбільше "братських могил" у Бучанському районі. Судмедексперти працюють над тим, щоб встановити обставини загибелі. Останнє поховання знайдено на позиціях росіян. Це мирні громадяни, які мають ознаки катування – звязані руки, ноги, прострілені ноги. Вбили їх пострілом у голову, - додав він.

Очеретяний каже, що наразі поліція продовжує відпрацьовувати території і зараз надходить ще більше інформації про поховання.

Надалі ці тіла також будуть ексгумувати:

Поліція задокументувала вже понад три тисячі кримінальних проваджень військових злочинів російських  окупантів.

Нагадаємо, що в Україні російські солдати не лише нищать будинки та вбивають мирне населення, а й скоюють статеві злочини проти дітей та жінок, та навіть чоловіків. Зокрема, стало відомо, що у Бучі рашисти створили "підвал для зґвалтувань", де перебували 25 жінок віком від 14 до 24 років.

Читайте також