Має три рівні: Кулеба розповів про пакет стримування Росії

Україна співпрацює зі своїми союзниками та партнерами
Головне
Має три рівні: Кулеба розповів про пакет стримування Росії
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
16 Січня 2022, 18:35
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що пакет стримування Росії має три рівні: розробка низки болючих економічних санкцій, поглиблення оборонного співробітництва з Україною та сильна дипломатія для деескалації.

Про це Кулеба розповів в інтерв'ю виданню Bild, зазначивши, що Україна співпрацює зі своїми союзниками та партнерами для впровадження комплексного пакета стримування Росії.

Коли на початку листопада 2021 року РФ взяла новий небезпечний курс ескалації, ми негайно подвоїли зусилля з мобілізації міжнародної підтримки України, - наголосив міністр.

За його словами, немає кращого шляху стримування подальшої російської агресії, ніж сильна Україна.

Те, що ми бачили під час дипломатичних контактів з Росією минулого тижня стало кульмінацією нашої спільної дипломатії стримування. Єдність Заходу була очевидною, - додав Кулеба.

Нагадаємо, що група республіканців-конгресменів має намір внести законопроєкт, який оголошує Україну країною "НАТО-плюс". Завдяки цьому документу Україна отримає додаткову військову підтримку від США. Також буде ініційовано перевірку доцільності оголошення Росії державою-спонсором тероризму.

Читайте також

1