Майно телеканалу народного депутата Ковальова віддали Держкіно

Нардепа Ковальова підозрюють у державній зраді за співпрацю з окупантами
Головне
Майно телеканалу народного депутата Ковальова віддали Держкіно
Телеканал Ковальова Фото: dbr.gov.ua
22 Серпня 2022, 13:29
читать на русском

АРМА передало до Держкіно майно телеканалу "4канал", що належав депутату-зраднику Олексію Ковальову.

Про це повідомляється на сайті Державного агенства України з питань кіно.

Інформаційний ресурс та майно, вартістю у понад 18,5 млн грн буде працювати на користь України та посилюватиме вплив української позиції як у вітчизняному інформаційному просторі, так і за кордоном, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що остаточна передача активу та майна зрадника у розпорядження держави є "важливим свідченням невідворотності покарання за державну зраду та подією, яка ще на крок наближує Україну до Перемоги".

Нагадаємо, у квітні 2022 року було відкрито кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам. У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - "уряді Херсонської області".

6 липня 2022 року генеральний прокурор, на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів, повідомила йому про підозру.

15 липня, за клопотанням ДБР, народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Депутата оголошено в розшук.