Майнові збитки від війни на Донбасі сягнули 120 мільярдів доларів – Резніков

Скільки державного майна залишилося на Донбасі досі ніхто не знає
Майнові збитки від війни на Донбасі сягнули 120 мільярдів доларів – Резніков
Олексій Резніков (Фото: пресслужба Олексія Резнікова)
3 Лютого 2021, 12:58
читать на русском

Віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що майнові збитки від війни на Донбасі сягнули понад 120 мільярдів доларів.

Про це Резніков заявив в інтерв'ю LB.ua.

За різними оцінками, нам на Донбасі завдали приблизно 120 млрд доларів майнової шкоди, на думку ж Віденського інституту міжнародних економічних досліджень, мінімально на відновлення регіону буде потрібно майже 22 млрд доларів. Усе це - приблизні цифри, однак те, що вони колосальні - факт, - розповів віцепрем'єр.

Водночас за словами Резнікова (досьє Олексія Резнікова), в Україні досі ніхто не може відповісти на питання, скільки на окупованому Донбасі залишилося державного і комунального майна та у скільки оцінюється збиток від його відчуження.

Що стосується відновлення територій, ми шукатимемо різні джерела, зокрема і західне інвестування, - додав віцепрем'єр.

Читайте також

Нагадаємо, з початку 2020 року у бойових діях на Донбасі загинуло майже пів сотні українських військових.

У боях на Сході України за весь 2020 рік загинуло 49 українських бійців ("бойові безповоротні втрати ЗСУ"). Четверо з них загинули вже під час перемир'я. Поранених за рік ("бойові санітарні втрати ЗСУ"), за даними Генштабу - 335 людей.

Раніше президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю турецькому інформаційному агентству Demirören розповів, чому досі не вдалося припинити війну на Донбасі. Він сказав, що війна може бути завершена в будь-який день: "сьогодні або завтра, або післязавтра". Але для цього необхідно провести повну деокупацію та повернути під контроль України всі тимчасово окуповані території.

12 жовтня в інтерв'ю для британської програми ВВС HARDtalk Зеленський (досьє Володимира Зеленського) заявив - якщо йому не вдасться закінчити війну на Донбасі, значить потрібно, щоб "прийшла інша людина", яка здатна це зробити.

Також він заявляв про тривалу тишу на Донбасі: "Якщо не брати до уваги окремі провокаційні обстріли, можна говорити про тривалу тишу, яка встановлена ​​вперше за більш ніж шість років".

1