Майже 130 країн світу не зробили жодного щеплення від коронавірусу - ВООЗ

В організації закликали уряди ділитись залишками вакцини для цих країн
Майже 130 країн світу не зробили жодного щеплення від коронавірусу - ВООЗ
Вакцина від коронавірусу (фото: Pexels)
12 Лютого 2021, 04:02
читать на русском

Майже 130 країн світу, де близько 2,5 млрд людей, ще не зробили жодного щеплення проти коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це йдеться у спільній заяві глави Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедроса Адханома Гебреєсуса і виконавчого директора ЮНІСЕФ Генрієтта Фора.

Так, на сьогодні вели 128 млн доз вакцини проти COVID-19. Більш як три чверті вакцинацій зробили в 10 країнах, на які припадає 60% світового ВВП.

Ця провальна стратегія буде коштувати життів і засобів до існування, дасть вірусу додаткову можливість мутувати й уникнути вакцинації, а також підірве відновлення світової економіки, - йдеться у заяві.

Читайте також

З цієї причини у ВООЗ та ЮНІСЕФ закликали світові уряди, які вже проводили вакцинацію проти коронавірусу для груп ризику, ділитися препаратами через механізм COVAX, який справедливо розподілять.

COVID-19 показав, що наші долі нерозривно пов'язані. Ми або переможемо разом, або разом програємо, - підсумували глави організацій.

Нагадаємо, що У Всесвітньої організації охорони здоров'я запевнили, що організація підтримуватиме Україну в боротьбі з коронавірусною інфекцією COVID-19.

1