Майже мільйон доз вакцин отримала Україна: який препарат завезли зі США

В Україну завезли 999 180 доз вакцини Pfizer-BioNTech
Майже мільйон доз вакцин отримала Україна: який препарат завезли зі США
COVAX, вакцини від коронавірусу Фото: UNICEF
20 Січня 2022, 14:37
читать на русском

Україна отримала від США 999 180 доз вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19.

Як повідомили у МОЗ, зберігання й логістику мРНК-вакцин з цієї поставки в рамках COVAX, із дотриманням відповідного температурного режиму в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID через проєкт SAFEMed.

Ці дози надаються у рамках глобальних заходів із забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19 у світі, щоб якомога більше людей в Україні отримали критично важливий захист від захворювання, особливо у світлі розповсюдження штаму "омікрон".

Зазначається, що на сьогодні USAID вже виділив близько 10 мільйонів доларів на підтримку вакцинації в Україні та передав країні майже 3,2 мільйона вакцин (Moderna and Pfizer) від COVID-19 через COVAX. Кошти, виділені USAID, спрямовані на підтримку комунікації вакцинації від COVID-19, співпрацю з громадами задля збільшення прихильності до вакцинації, надання технічної допомоги, навчання відповідного персоналу коректного консультування щодо вакцинації, оновлення холодового ланцюга, підтримку логістики та зберігання вакцин.

Загалом з початку COVID-19 в Україні, USAID надав допомогу у відповіді на пандемію на загальну суму понад 50 мільйонів доларів США.

Також до України прибули надійшло два мільйони швидких тестів для визначення коронавірусної хвороби.

Швидкі тести на виявлення СOVID-19 вироблені компанією SD Biosensor Inc. у Республіці Корея. Тестові системи будуть передані ДП "Укрвакцина" для подальшого розподілу у заклади охорони здоров'я у всіх областях України.

Вартість закупівлі складає 7 035 769 доларів США.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що для додаткових щеплень від COVID-19 будуть використовувати вакцину Pfizer. Україна продовжила контракт на постачання вакцин компанії.

Читайте також наш метаріал: Топ-4 вакцини від коронавірусу в Україні: чим вони відрізняються та де їх визнають

Читайте також