Майже не залишилося українців, які не вірять у перемогу України у війні з росією - опитування

Всі громадяни України вірять, що рано пізно російські окупанти програють війну
Головне
Майже не залишилося українців, які не вірять у перемогу України у війні з росією - опитування
Війна на Донбасі, українські військові Фото: facebook.com/pressjfo.news
11 Березня 2022, 06:02
читать на русском

Соціологи опитали українців, як вони ставляться до війни з росією, та чи вірять у перемогу над окупантами.

За даними Соціологічної групи "Рейтинг", 91% опитаних, думаючи про ситуацію в країні, відчувають надію. Лише 6% відчувають безвихідь. У всіх регіонах спостерігається максимальний рівень відчуття надії.

57% вважають, що Україна зможе перемогти у війні з росією вже у найближчі тижні: 18% думають, що ми переможемо за тиждень, 39% - за кілька тижнів. Ще 18% вважають, що війна триватиме кілька місяців, лише 9% думають, що війна закінчиться за півроку-рік чи більше. Тих, хто взагалі не вірить в перемогу, практично немає. 16% не змогли відповісти на це питання. Найбільш оптимістично налаштовані мешканці західного регіону, але і в інших областях більшість вірить, що війна триватиме недовго, - кажуть експерти.

Результати опитування засвідчили, що 92% громадян вірять, що Україна зможе відбити напад росії. Практично щодня цей показник зростає. Лише 6% сьогодні не мають такої впевненості. Віра у перемогу переважає в усіх регіонах країни.

Понад 80% українців сказали, що якимось чином допомагають у захисті країни: зокрема 39% опитаних зараз допомагають людям і армії як волонтери, 37% - допомагають фінансово. Також 18% беруть участь в інформаційному супротиві, 12% - продовжують працювати в критичній інфраструктурі.

10% українців зазначили, що є учасниками територіальної оборони. Тільки 19% відповіли, що не мають змоги допомагати зараз країні. Частіше – це старші люди. Однак і серед старших більшість сьогодні залучені до супротиву.

Абсолютна більшість громадян (97%) запевнили, що планують залишатись в Україні найближчим часом.

Нагадаємо, переважна більшість українців готові зі зброєю у руках боронити країну від російських бойовиків.

Читайте також

1