Малюська розповів про подальшу долю фракції ОПЗЖ у Верховній Раді

Спойлер: цієї політичної сили не буде у парламенті
Важливо
Малюська розповів про подальшу долю фракції ОПЗЖ у Верховній Раді
Фракція ОПЗЖ (Фото: УНІАН
20 Червня 2022, 18:31
читать на русском

Міністр юстиції Денис Малюська прокоментував рішення суду щодо заборони в Україні діяльності партії "Опозиційна платформа  - За життя".

За його словами, заборона політичної партії судом не означає автоматичну заборону на політичну діяльність членів чи керівництва цієї партії. Втім, є ряд незворотних наслідків.

Зокрема, що стосується ОПЗЖ – цієї політичної сили не буде у парламенті, фракція була розпущена. Минулого тижня уряд подав до Верховної Ради законопроєкт про те, що місцеві депутати в місцевих радах так само втратять свої повноваження, які їм раніше були делеговані ОПЗЖ, - зазначив він.

Малюська сказав, що члени ОПЗЖ надалі можуть брати участь в інших політичних силах, проте на них чекають певні складнощі:

По-перше, особи керівного складу ОПЗЖ практично позбавлені технічної можливості вступити до іншої політ сили найближчим часом. По-друге, як тільки ними будуть нові політичні сили, або ж якщо колишніх представників забороненої судом партії візьмуть до свого складу інші політсили, – вони теж будуть залучені до антиукраїнської діяльності, тож ми так само звернемося із судовим позовом про заборону і цієї політпартії.

Міністр зазначив, що створення нових проросійських сил – "це просто викидання ресурсів на вітер".

У понеділок, 20 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону діяльності в Україні політичної партії "Опозиційна платформа — за життя".