Партію Медведчука, Рабіновича та Бойка ОПЗЖ заборонили в Україні

"Опозиційна платформа - За життя" стала 11-ю політсилою, якої не буде в Україні
Важливо
Партію Медведчука, Рабіновича та Бойка ОПЗЖ заборонили в Україні
ОПЗЖ
20 Червня 2022, 14:21
читать на русском

У понеділок, 20 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про заборону діяльності в Україні політичної партії "Опозиційна платформа — за життя".

Про це повідомляє рух "Чесно".

За рішенням суду щодо партії ОПЗЖ, майно цієї політсили передано на користь держави. Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді. Розгляд справи по ОПЗЖ сукупно тривав 5-6 годин — найдовше з-поміж усіх інших справ по забороні партій. Перша частина засідання почалася ще у минулий четвер. Також, це перша партія, яка захищається й бере участь у розгляді справи, - йдеться у повідомленні.

Довідково: партія "Опозиційна платформа - За життя" була заснована у 1999 році як Всеукраїнське об`єднання "Центр". 20 березня 2014 року партія влилася в "Опозиційний блок", очолюваний Вадимом Рабіновичем. У 2016 році партія вийшла з "Опозиційного блоку" і стала рухом "За життя".

Найактивнішими медійними персонами ОПЗЖ були: Віктор Медведчук, Юрій Бойко, Нестор Шуфрич, Наталія Королевська, Ілля Кива.

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів в Україні заборонили десять партій: "Опозиційний блок", Соціалісти", "Справедливість та розвиток", "Держава", "НАШІ", "Блок Володимира Сальдо", "Партія Шарія", "Соціальна партія", "Союз лівих сил", Соціалістичну партію. 

1