Маніяк, який убив кращого друга та рідну тітку, зник у Луганській області

Розшукуваний чоловік страждає на параноїдну шизофренію
Маніяк, який убив кращого друга та рідну тітку, зник у Луганській області
Фото: Нацполіція
14 Вересня 2021, 15:40
читать на русском

З Луганської області втік маніяк, який убив кращого друга й рідну тітку.

Як повідомляє OBOZREVATEL, чоловік знаходиться на обліку в психіатра з діагнозом "параноїдна шизофренія".

Підозрюваний у скоєнні двох жорстоких убивств у Старобільську Луганської області Дмитро Федорченко два тижні як оголошений у розшук. На вулицях міста та області - посилене патрулювання, а люди бояться ходити по одному. Є ймовірність, що злочинець уже може перебувати в будь-якій точці України - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що два вбивства сталися у ніч із 29 на 30 серпня. Жертвами стали жителі Старобільська: 36- річний Олександр Єлсуков (кращий товариш розшукуваного) і 74-річна Людмила Федорченко (рідна тітка Федорченка).

Розшукуваний маніяк у Луганській області Фото: OBOZREVATEL

Жінку вбили в неї вдома: озвірілий від люті злочинець бив ножем у шию і стегно. Масивна крововтрата і стала причиною смерті. Тіло загиблої жінки згодом виявила її донька Ірина. А ось де вбивця розправився з чоловіком – досі точно не відомо, оскільки кисті були знайдені неподалік від вулиці Чехова, інші частини тіла – в лісосмузі біля кварталу Южний, – розповіли виданню джерела в поліції.

Знайомі вбивці кажуть, що він постійно роздратований, агресивний, до оточення ставиться вороже, бачить галюцинації. Також вживає наркотики.

У поліції розповіли, що Федорченко був судимий ще у 2004 році за ч. 1. ст. 309 КК України ("Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення або пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту"). Тоді йому було всього 18 років.

Місцеві жителі також стверджують, що відразу після страшних убивств жертвою Дмитра ледь не стала ще одна людина.

Він напав на жінку, яка йшла вулицею, але їй вдалося відбитися й втекти. Люди відразу ж подзвонили в поліцію, але маніяк зник на території кладовища. Територію прочесали, але маніяка й слід прохолов, - йдеться в повідомленні.

Раніше столичні поліцейські затримали чоловіка, від дій якого протягом місяця постраждали кілька чоловіків.

Нагадаємо, у Татарстані (Росія) затримали маніяка, підозрюваного у вбивстві більше 25-ти жінок похилого віку. Ним виявився раніше судимий житель Казані Радік Тагіров, який вийшов із в'язниці у червні 2010 року.

Читайте також

1