Марків, якого нещодавно відпустив суд в Італії, збирається на передову

Нацгвардієць розповів про своє плани після повернення із в'язниці
Марків, якого нещодавно відпустив суд в Італії, збирається на передову
Фото: Парламент.UA
20 Листопада 2020, 13:24
читать на русском

Військовослужбовець Віталій Марків, який нещодавно повернувся до України після оголошення виправдувального вироку Міланським апеляційним судом, поновився на службі в Національній гвардії України.

Він повідомив, що вже поновив службу, але поки офіційно перебуває у відпустці.

Маю 26 днів, щоб пройти медичний огляд, реабілітацію. Потім плануємо з дружиною на кілька днів поїхати у відпустку десь на території України. Після буде служба в Національній гвардії України. Я повернуся до свого батальйону, - розповів Марків в інтерв'ю LB.ua.

За його словами, займатися політикою він не планує, але вже готовий їхати на передову.

Читайте також

Я особа аполітична. Військовослужбовці мають бути поза політикою. Свої політичні погляди, на мою думку, військовослужбовець повинен висловлювати під час таємного голосування, - сказав він, додавши, що вже готовий їхати на передову, але зобов'язаний пройти медогляд і всі протокольні процедури.

Нагадаємо, старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у в'язниці біля Мілану після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

3 листопада 2020 року Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, знявши з нього усі звинувачення.

Читайте більше в нашому матеріалі: Повернувся додому після 3,5 років ув'язнення: як зустрічали Віталія Марківа на батьківщині  

1