Зеленський прокоментував звільнення Марківа з італійської в'язниці

Президент назвав усіх причетних до звільнення українця
Важливо
Зеленський прокоментував звільнення Марківа з італійської в'язниці
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
4 Листопада 2020, 08:04
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський прокоментував звільнення нацгвардійця Віталія Марківа, який був засуджений до 24 років позбавлення волі в Італії за смерть журналіста.

Віталія звільнено від усіх звинувачень – і він повертається на Батьківщину, - зазначив Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Президент назвав усіх причетних до звільнення українця.

Я дякую всім, хто повернув захисника України додому. Хто не просто працював, а реально бився – і за свободу Віталія Марківа, і за перемогу правди та справедливості. Це Міністрество внутрішніх справ, уповноважений з прав людини, наші дипломати, юристи, адвокати, волонтери, журналісти, громадські діячі, наша діаспора в Італії, Європі та світі! Ця новина додає всім нам сили і віри в успіх подальшої боротьби за кожного громадянина України, які досі, на жаль, незаконно перебувають в полоні або у в’язниці, - зауважив Зеленський (досьє).

Нагадаємо, 3 листопада Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, знявши з нього усі звинувачення.

Читайте також

Як відомо, минулого року суд італійського міста Павія засудив Марківа до 24 років ув'знення за вбивство на Донбасі італійського фотографа.

Читайте також

15 жовтня в Мілані пройшло третє засідання апеляційного суду, на якому заслухали висновки дослідження щодо розмови Віталія Марківа з співкамерником про загибель італійського репортера. Згідно з новим перекладом розмови Віталія Марківа із співкамерником у липні 2017 року, він не говорив "ми прибрали репортера", а сказав : "у 2014 був убитий італійський репортер, і тепер вину хочуть покласти на мене".

Родина загиблого на Донбасі італійського журналіста Андреа Рокеллі хоче отримати від України велику суму компенсації.

1