Маск та експрезидент США Трамп виступили проти "податку для мільярдерів"

Мільярдери вважають, що новий податок не допоможе США зменшити свій держборг
Маск та експрезидент США Трамп виступили проти "податку для мільярдерів"
Долари, гроші (фото: Pexels)
28 Жовтня 2021, 12:39
читать на русском

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп та найбагатша людина світу Ілон Маск виступили проти "податку для мільярдерів", який хочуть запровадити у США.

Як пише Business Insider, Трамп вважає, що новий податок змусить мільярдерів переїхати зі США до інших країн.

За словами політика, багатії просто покинуть країну. А представників Демократичної партії, які запропонували запровадити такий податок, колишній американський лідер назвав маніяками.

Генеральний директор компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск заявив, що додатковий податок для багатих не допоможе розв'язати проблему з держборгом США, який перевищує 28,9 трильйона доларів.

За його словами, навіть якщо зобов'язати всіх американських мільярдерів віддавати 100 відсотків від своїх доходів, все одно суму американського держборгу це не покриє.

Зрештою, у них скінчаться гроші інших людей, і тоді вони прийдуть за вами, - написав Маск у Твіттері.

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден запропонував підвищити податок для найбагатших американців. Днями американські законодавці подали пропозицію про оподаткування мільярдерів на нереалізований фінансовий прибуток. Сенатори-демократи заявили, що законопроєкт допоможе фінансувати програму президента США Джо Байдена з високими витратами. Запропонований податок планують спрямувати на "дуже багатих людей". Зокрема, йдеться про прибуток тих, чиї активи перевищують мільярд доларів або дохід яких становить понад 100 мільйонів доларів на рік.

Читайте також

1