Маск вирішив не платити за "Starlink" в Україні і відмовляється постачати нові

Компанія SpaceX нарікає на брак коштів і просить про оплату від Пентагону
Головне
Маск вирішив не платити за "Starlink" в Україні і відмовляється постачати нові
Ілон Маск Фото: facebook.com/ElonMuskQuotes
14 Жовтня 2022, 15:27
читать на русском

Компанія Ілона Маска SpaceX звернулася до американського Міністерства оборони, щоби те взяло на себе фінансування супутників в Україні.

Про це повідомляє CNN, у розпорядженні якого опинились офіційні документи.

У них SpaceX зазначає, більше не може фінансувати сервіс "Starlink" - бо до кінця року це коштуватиме 120 мільйонів доларів, а впродовж наступного року - ще 400 мільйонів. Тож, покрити витрати на обслуговування і на нові супутники просять Пентагон.

Також у листі компанія Маска зазначає, що у липні Київ просив про ще 8 тисяч терміналів "Starlink" - і SpaceX не має фінансових можливостей забезпечити цей запит.

CNN зазначає, що звернення до Пентагону написано на тлі нещодавніх новин про масштабні збої в роботі "Starlink" в районах, де діють ЗСУ, в період активного контрнаступу. І це, за повідомленнями, призвело до катастрофічних утрат зв'язку.

Запит Маска викликав роздратування в командування Пентагону, - пише CNN.

Там вважають, що SpaceX має нахабство "бути героєм" та отримувати пошану за передавання 20 тисяч "Старлінків", хоча насправді переважну більшість із них оплатили Сполучені Штати, Польща та інші благодійники.

Сам Ілон Маск, коментуючи в Twitter ситуацію з супутниковою мережею Starlink в Україні, заявив, що всього лише слідує пораді колишнього посла України в Німеччині Андрія Мельника. Минулого тижня Мельник порадив власникові Starlink "від’їб@сь" після заяв Маска.

Нагадаємо, перші термінали Starlink потрапили до України 28 лютого. Тоді Маск підтримав Україну у боротьбі з російськими загарбниками й відкрив для країни термінали Starlink, які нададуть нам доступ до глобальної супутникової системи, яка дозволяє забезпечити швидкісний інтернет.

На період дії воєнного стану використовувати супутниковий інтернет Starlink дозволили всім українцям. Мережа дозволяє отримати доступ до інтернету у важкодоступних куточках нашої планети Земля.

Про те, як правильно приєднатися до мережі Starlink, читайте за посиланням.

Читайте також

1