Використання інтернету від Ілона Маска дозволили всім українцям: як під'єднатися

Під'єднатися до Starlink українці зможуть на час дії воєнного стану
Важливо
Використання інтернету від Ілона Маска дозволили всім українцям: як під'єднатися
Робота за комп’ютером (фото: pexels)
20 Квітня 2022, 14:08
читать на русском

На період дії воєнного стану використовувати супутниковий інтернет Starlink компанії американського мільярдера SpaceX Ілона Маска дозволили всім українцям.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він нагадав, що раніше користуватись інтернетом Starlink дозволялося лише військовим та об'єктам критичної інфраструктури:

Щойно НКЕК (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку) за ініціативи Держспецзв'язку ухвалила перше необхідне рішення, яким передбачено: на період дії режиму воєнного стану використання абонентських супутникових терміналів системи SpaceX Starlink дозволяється усіма категоріями користувачів.

Федоров зазначив, що також ухвалено рішення про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України для унормування умов роботи системи SpaceX Starlink на території України відповідно до цього рішення.

Стрімко рухаємося у технологічне майбутнє, поки наш північно-східний сусід рухається у середньовіччя, - додав очільник Мінцифри (досьє Федорова).

Як отримати інтернет Starlink українцям - потрібно залишити заявку на підключення на офіційному сайті компанії. Вона розглядатиметься в порядку живої черги.

Після того, як ви обрали необхідний вам тариф й вашу заявку буде розглянуто - вам надішлють особистий комплект Starlink.

Після збирання та підключення антени, необхідно завантажити додаток Starlink:

Вже у додатку потрібно обрати ім’я домашньої мережі та пароль мережі.

Нагадаємо, глобальна супутникова система Starlink, яка належить Ілону Маску, вже стала доступною на території України. Мережа дозволяє отримати доступ до інтернету у важкодоступних куточках нашої планети Земля.

Про те, як правильно приєднатися до мережі Starlink, читайте за посиланням.

Читайте також

1