Матір Ілона Маска розповіла, як виховати успішних дітей

Дітей потрібно навчити працювати та дозволити їм займатись улюбленою справою
Матір Ілона Маска розповіла, як виховати успішних дітей
Ілон Маск і його мама Мей Маск Фото: Danny Moloshok
26 Листопада 2021, 05:03
читать на русском

Матір Ілона Маска дала п'ять порад, як виховати успішних дітей. За її словами, дітям потрібно вмісти працювати та займатись тим, що їм подобається.

Мей Маск має трьох дітей, яким зараз 50, 49 і 47 років, розповіла ключові моменти, завдяки яким їй вдалося виростити успішних дітей:

Привчати до роботи

Мей зазначила, що користь такого підходу - привчати до роботи з самого дитинства - вже давно доведено науково. Згідно з результатами досліджень, успішнішими стають діти, які займаються роботою по дому.

У дітях потрібно бачити дорослих

На думку Мей, потрібно навчитись бачити в дітях дорослих. Ілон Маск у 9 років залишився жити з батьком після розлучення батьків. Мей багато працювала, але "не відчувала провини за це, оскільки іншого вибору просто не було". Тому Маску довелося дорослішати рано, але Мей називає це особливістю стилю виховання, а не його промахом.

Мої батьки поводили себе з нами як з дорослими, на яких можна покластися. Очікувано, що це наклало слід і на мій метод виховання, - написала Мей Маск.

Пізніше, після закінчення університету, Маск переїхав з Південної Африки в Канаду, куди незабаром переїхали його брат, сестра і мати.

Дітям краще займатись тим, що їм подобається

Я не змушувала їх вчитися і не перевіряла те, як вони виконали домашнє заздалегідь. Це була повністю їхня відповідальність. І це спрацювало, враховуючи неймовірну кількість часу, яку Маск зараз проводить на роботі, - зазначила Мей.

Не потрібно привчати дітей до розкоші

Мей Маск вважає, що дітей не потрібно балувати та привчати їх до розкішного життя до того, як вони самі зможуть його дозволити. Поки це не позначається на їх безпеці, нехай вони самі про себе піклуються.

Під час навчання в коледжі вони жили дуже бідно: матрац на підлозі, по шість сусідів по кімнаті або взагалі напівзруйнований будинок. Але це їм не заважало. Якщо ваші діти не звикли до розкішного життя, вони з усім впораються, - зазначила мати винахідника.

Зробіть дітей відповідальними за їхнє майбутнє

На думку матері Ілона Маска, багато батьків занадто сильно піклуються про своїх дітей, але потрібно давати можливість дітям бути відповідальними за своє життя.

Хочете пораду? Дозвольте дітям бути відповідальними за їхнє майбутнє. Навчіть їх хороших манер, але нехай вони самі вирішують, чого хочуть від життя, - наголосила Мей.

Нагадаємо, що засновник Tesla Ілон Маск пише електронні листи усім співробітникам своєї компанії, у яких дає дозвіл слухати музику на роботі, а в інших погрожує звільнити.

Читайте також