Медведчук не братиме участь в роботі Ради – Разумков

Нардеп перебуває під домашнім арештом
Медведчук не братиме участь в роботі Ради – Разумков
Віктор Медведчук (фото: УНІАН)
17 Травня 2021, 17:34
читать на русском

Нардеп від ОПЗЖ, кум Путіна Віктор Медведчук не зможе брати участь у засіданнях Верховної Ради.

Про це сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков на брифінгу 17 травня.

Якщо він перебуває під домашнім арештом, то в залі Верховної Ради він брати участь не зможе, тому що це буде порушенням умов обмежень, які прийняв суд. А щодо роботи в комітеті мені важко відповісти, але він продовжує бути народним депутатом, так, як було, наприклад із Савченко – вона сиділа у в’язниці, але продовжувала бути народним депутатом. – розповів спікер парламенту.

Разумков (досьє Дмитра Разумкова) також наголосив, що усі інші свої повноваження Медведчук може виконувати, якщо суд йому це не заборонить.

На запитання, чи зміниться ситуація, якщо Медведчук сидітиме в тюрмі, Разумков відзначив, що з в’язниці навряд чи буде можливість виконувати більшу частину своїх повноважень, але статус нардепа залишиться.


Контекст. 11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки  у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

12 травня Медведчук прокоментував обшуки у нього вдома та у його офісах та запевнив, що не тікав з України. Цього ж дня він прийшов на допит у генпрокуратуру.

13 травня Печерський районний суд відправив Медведчука під домашній цілодобовий арешт, хоч прокурори вимагали тримання під вартою та до 15 років в'язниці.

Читайте також наш матеріал: Як Медведчука за держзраду ловили, а він сам прийшов.

Читайте також