Мендель підтримала Авакова: в Україні є "українська російська мова"

Прессекретарка переконана, що російська мова не була і не є власністю виключно Росії
Мендель підтримала Авакова: в Україні є "українська російська мова"
Юлія Мендель (Фото: Фейсбук)
5 Квітня 2021, 11:44
читать на русском

Речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель вважає, що "українська" російська мова є частиною культурного розмаїття нашої країни.

Про це вона сказала в етері програми "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом".

Мендель (досьє Юлії Мендель) вважає, що мова - це безумовний символ сучасної України, який окремі політики відверто використовують для організації своїх спекуляцій і конфліктів. Також українська мова, як і ідентичність, — це ширше явище, ніж виключно протистояння Росії. І в цьому наше поки ще неусвідомлене багатство.

А російська, точніше, українська російська мова, — це частина культурного розмаїття нашої країни, - сказала вона.

За її словами, і зараз, і раніше російська мова не була і не є власністю виключно Росії.

Читайте також

Мендель нагадала, що англійську мову використовують в різних частинах світу — в Австралії, США, Індії тощо, але Велика Британія не вважає англійську мову тільки своєю. Тому речниця глави держави переконана, що Росія не є монополістом на російську мову.

І нам пора давно самим демонополізувати російську мову. І голосно заявити, що в Україні є українська російська мова, - наголосила Мендель.


Контекст. Глава МВС Арсен Аваков оприлюднив допис у соцмережі, в якому розмірковує про використання російської мови в Україні для контрпропаганди в інформаційній війні з РФ.

Аваков порівняв українську та російську мови і зазначив, що Росія не має "монополії" на російську мову. Себе він назвав російськомовним українським націоналістом і заявив, що українці повинні вітати розвиток "нашої російської мови, якою розмовляють мільйони українців".

1